5 och en halv sida bokrecension-CHECK!

Jag har suttit vid datorn dom närmaste timmarna och försökt skriva en bokrecension och nu äntligen är den färdig!
GODNATT

SÖNDAG

Kom just hem från träningar och nu blir det bokrecension som gäller!


Halloween

Det är tydligen halloween idag. Jag & Matilda trodde att det var först nästa vecka, och därför blir det halloween fest nästa vecka istälet för idag. Jag måste bara hitta halloween kläder, men har ingen aning om vad jag skall dra på mej. Men jag har ju ändå en vecka på mej att hitta något, när vi är så bra på att hålla reda på datum.


SKOLFOTON

Nu kom skolfotona äntligen, men tyvärr var det ingen vacker syn.. Varför blir skolfotona alltid så misslyckade? Det är ju ett foto på hela året som skall lyckas, men nej varje år misslyckas man, men nåja nog överlever man!
Jag glömde kameran vid matilda så det kanske kommer blider sedan.


jag känner mej utfryst

Alla har fått skolfotona utom jag, funderar på att skicka ett argt meil men tror ja låter bli. Om jag gör det får jag väl aldrig dom.

inte skulle det vara helt fel

Nog skulle det vara skönt att komma utomlands nu, till värme och sol.NUNNOR HÄR HEJ


Filmen om nunnorna i ruinerna som vi filmade på bildkonsten skall få en trailer.
Vi sprang omkring i skolan med dessa vackra kläder idag. Vi gick till textilsalen efter tyg och band och till hyklasalen efter ljus och av någon mystisk anledning såg alla konstigt på oss, kan ju bero på våra otroligt vackra kläder, haha.
På 2 timmar lyckades vi nästan spela in hela traielrn som skall vara ungefär 20 sekunder lång, säger väl något om våra talanger.. Men brandvarnaren slapp vi iallafall fast vi hade 4 ljus som släcktes och tändes helatiden under den.


jag har ont i halsen!!

Jag har tydligen gått och blivigt förkyld.. Vet inte varför, tycker inte att jag har varigt ute så mycket på höstlovet har ju mest suttit inne och sett film och annat mysigt. Men nåjo får gå med yllesockor och halstablätter.

Nu blir det läxor sedan träningar!

ALLT DET ROLIGA HAR ETT SLUT

Nåjo, nu är höstlovet slut, gick verkligen jätte snabbt! Det har varigt jätte bra, varenda dag har det hänt något roligt.
Skulle inte orka med skola imorgon, massor med läxor och dendär eländiga bokrecensionen. Men som tur var bytte jag bok från den med typ 10000 sidor och så liten text så man inte ens såg den med förstorningsglas, okej det var bara 400 sidor men texten var faktiskt liten. Nu blir det att ta sig igenom Anne Franks Dagbok istället.Hittade en bild på mej, Matilda och Joska från igår då det blev failad tortilla och film, riktigt trevligt!


IGÅRIgår blev det filmrally. Jag, Hanna, Josse och Matilda skulle se på alla milennium filmerna som sammanlagt skulle ta 7 timmar och 3 minuter. Klockan tre gav vi upp, vi hade tagit oss igenom 2 av filmerna, men såg den sista idag på morgonen.
Igår gjordes också årets första snögubbe, elr kanske inte årets första men vinterns första. Och hjälp vad det var kallt!

HÖSTLOV

Höstlovet har varigt riktigt bra hittills! Första dagen på höstlovet, altså igår firades vid Rosso.
Idag ringde Josse och väckte mej kl 11 och sedan kom hon och Vicke hit och bakade. Vi bakade längsta receptet i hela kokboken vilket var en och enhalv sida långt. Kakan tog sammanlagt 4 timmar att baka..
Efter det for vi iväg till Jim på bastukväll, riktigt trevligt med sådär halvsnuskiga charader, mycket prat, skratt och såklart bastu.
Kvällen slutade med att alla letade som galningar efter Elins plånbok som hon hade tappat bort. Och eftersom människan sticker iväg till Danmark imr och hade tappat bort sitt pass behövde hon id som fanns i plånboken. Vi letade i 45 minuter ända tills Elin kom på att den låg bakom huset..

Rosso

Bakning


Grattis Hannes!
Delad glädje är dubbel glädje, delad sorg är halv sorg


-

Efter skolan for jag och matilda på stan en stund, sedan hem till mej med den inte så fantastiska sundom bussen. Vi gick ut och fota lite, blev kanske inte dom bästa bilderna med tanke på att det regnade och var kolsvart. Drog oss in istället och jag fick en fantastisk idé och pimpade matildas ansikte med klistermärken.


OJ OJ OJ..

Invaderade bokstavligen stackars elins hus igår.. Började nog ganska lungt ända tills matilda sprutade vatten på mej och elin från badrummet och blötte ner halva huset. Sedan tog elin en kniv och bröt upp badrums låset, vi tog dom oskyldiga bastubadarnas kläder och sprang till elins rum och smällde fast dörren och plötsligt låg en 1 gånger 1 meters spegel sönder på golvet. Nån smart (elr kanske osmart) människa hämtade dammsugaren och sög upp glaset vilket ledde till att dammsugaren och dammsugarsystemet gick sönder.. Sedan tog vi det lungt med film, elr vi tog det lungt ända tills matildas högtalare föll i golvet.. en stund senare fällde anna en skål med nötter i golver.
Men det blev en rolig kväll med mycket skratt!


Frös förresen ihjäl några gånger igår då jag körde hem från elin, tror jag har kört tillräcktigt med mopo för iår. Nu blir det buss som gäller...

Mot kråklund

Kör iväg och invaderar hon på bildens hus nu!

GODMORGONVaknade för en stund sedan, finns nog inget skönare än att vakna på en lördag och veta att man inte behöver stiga upp och skynda sej till skolan!
Idag blir det finskaprovs läsning för fullt, efter som jag inte tog det på fredag utan på måndag istället.


123

Efter skolan for Jag på café med Hanna, Josse & Daniela, satt där i några timmar, sedan hem och efter en stund kom Elin och Matilda inklampande. Och så småningom också Daniela. Senare kom även Hanna, Jim och Hannes, såg på idol gick ut och gå och hade det allmänt trevligt. Nog för att det ända man hörde under idol var antingen Hannas klagande på att Geir borde vara på fylgia elr hannas och matildas "vackra" sångröster.

några fina bilder från ikv

Fick förresten veta att jag kom till alskat 2, får hoppas det finns någo trevliga människor där då!

HJÄLP!

för det första måst jag fråga om någon vet hur man får bloggen bredare? Altså texten, bilderna och det, om någon har nån aning om hur man gör får ni gärna sejja.

sen kör vi på en + och - lista

- Finska prov imorgon och jag kan inte ens hälften av alla orden
- En bokrecension skall inlämnas efter typ 2 veckor, och boken som jag inte har börjat läsa än har 400 sidor
- Det börjar bli vinter och kallt, vilket leder till att jag inte kan köra till skolan på morgonen, vilket leder till att jag måste ta buss, vilket leder till att jag måste stiga upp 1 timme tidigare på morgonen

+ Fredag och helg imr
+ höstlov nästa vecka!
+ Fick betygen idag, vet nu int om det är possitivt elr negativt. Jag och Vicke konstaterade att med våra betyg kommer vi nu inte in till något gymnasie. Men men.. man har ju ett år på sej att förbettra dom. Första förbättringen blir en 4 i finska provet antar jag, haha.


oj vad jag saknar sommaren!

4 nunnor i ruinerna i gamlavasa..

Vi hade ett projekt från blildkonsten, "ni skall föra in dom andra i ett äventyr och dom skall filma allt" det var ungefär allt vi fick veta. Och eftersom Jag, Matilda, Josse och Hanna var dom som skulle komma på något blev det nunnor i ruinerna i gamlavasa.
Så en hel klass råddiga elever for iväg till ruinerna, 3 stycken med vita skjortor och halsdukar lindade runt huvet gick omkring och sjöng i ruinerna, en med ungefär samma utstyrsel satt i skogen och 10 andra sprang runt och med filmkameror. Måst ha varigt en syn! Haha, är int så säker på att jag vill se filmerna sedan..Bilder från sverige

Hade inte själv med kameran så alla bilder är rebeckas och sabinas


BåtenFotis match, Finland-Sverige

Fick ingen bild där alla var med men här är några iallafall

HEMMA

Kom hem från Hörnefors igår klockan 12. Vi har haft så otroligt kul och lärt känna massor med trevliga människor. Synd att vi bara var där i 3 dagar, men vi får träffa dom igen efter ungefär 7 månader då dom kommer och hälsar på.
bilder kommer senare

sverige i morgon

Imårgon far vi iväg till sverige i 3 dagar, blir skoj! Problemet är väl bara att jag inte riktit ha packa färdigt ännu och att väska är full.. nåja får smäll ihop väskan och hoppas på att jag har allt med mej.


-


23.00

Går och sover för att få en lång nattsömn på nästan 10 timmar. Kan verkligen behövas.
-Godnatt-

Kälnningar

Funderar på att beställa några klänningar från nelly och se om någon passar. Hittade ganska många fina men många var alldeles för korta att ha på självständighetsbalen. Nog för att det är ganska länge tills det men om ingen passar hinner jag söka efter något annat.

1.                                         2.                                        3.
Naba Dress SEK 399, B.Young - NELLY.COM Edusa Dress SEK 499, Vila - NELLY.COM Bellona Dress SEK 399, Vila - NELLY.COM
4.                                         5.
London Dress SEK 299, Only - NELLY.COM Jersey Mesh Top SEK 479, Elise Ryan - NELLY.COM

Vad tycks, vilken är finast?

NY HEADER

Nåja, äntligen ny header kanske int den bästa men slipper den gamla iallafall. Sitter och käkar godis medan jag väntar på att Holmisen & Dääniela ska dra sej hit, så får vi se vad vi hittar på ikv. Skulle väl borda ringa domdär andra och se vad dom skall hitta på. Klockan 9 bär det iallafal av till Jösse för att äta upp deras räster efter släktkalas.. enligt vad jag hört, får se om de kommer några protester från Jösse.

(tryck F5 om den gamla headerna synns ist för dej nya)

RSS 2.0